fbpx

Blaski i cienie gastronomii – podcast nr 3

- Brak komentarzy
porady gastronomiczne dla gastronomów i nie tylko

W tym odcinku mówię o cieniach prowadzenia gastronomii, o alkoholizmie, utracie domu i zboczeniach wieloletniego Gastrofila.
Mówię, jak to jest brodzić w wodzie we własnym lokalu i o zamawianiu piwa na szczycie góry.
Opowiadam o pasji tworzenia jedzenia, dekorowania go i obślinionym sushi.
Powiem Ci, dlaczego gotowanie jest sexy.

Odcinek nagrywałam, nim do głowy wpadł mi pomysł tworzenia kursów.

Spis tematów poruszanych w odcinku:

czas/temat:

Cienie prowadzenia gastronomii:

01:30 jesteś on-line
07:50 pracownicy "z łapanki"
11:20 doświadczanie klęsk żywiołowych
13:45 ryzykujesz majątkiem (wiem coś o tym)
14:50 alkohol (praca/ alkoholizm)
17:20 nie masz PRAWDZIWEGO wolnego
18:10 w cudzych lokalach nie potrafisz być już klientem bez zboczeń

Blaski prowadzenia gastronomii:

22:40 "Dobry kucharz nigdy nie jest głodny"
23:00 twoje jedzenie jest PIĘKNE
25:30 przyciągasz ludzi i jesteś bardziej sexy (stwierdzone naukowo)
29:00 gotujesz u znajomych
29:50 rozwijasz się
30:50 inspirujesz się lepszymi od siebie
33:50 "myśl roku" 😉
35:00 o sztuce robienia jedzenia

Teksty polecane w podcaście:

Artykuł o kelnerkach "Kelnerka brzmi dumnie"

Dodaj komentarz