Niby niepozorny placek ciasta, a można w nim zamknąć tyyyyyle pyszności. Zrób ze słodkim farszem, sosami, czekoladą, a masz deser. Jeśli będzie na słono, możesz przeistoczyć go w samodzielne, pyszne i syte danie. Nie wierzysz? Koniecznie obejrzyj film 🙂

Dobry hamburger, to majstersztyk.
To kompozycja bułki o odpowiednim smaku i miękkości. Równie ważny jest bilans smaków warzyw i sosów.
Mięso (bądź nie mięso), to "gwóźdź" programu. Niczego nie może być za dużo, ani za mało.

Niby proste danie, ale można w nim tak wiele dobrego... zamknąć? Zakręcić? Podobnie, jak mój ulubiony naleśnik, tak i tortilla nadaje się na samodzielne danie. Mięso, tuńczyk, sery, a może same warzywa? Byle na ciepło, plus ładne opakowanie.

To bardzo prosta, szybka i pyszna sałatka.
Warunkiem jest to, że masz ugotowane ziemniaki i jajka.
Nie bez powodu wybrałam taką właśnie sałatkę. Moi goście domowi zawsze zjadają ją szybciutko. A wszystko dzięki połączeniu smaków.

W tym filmie znajdziesz kilka sposobów na tosty i marynaty do mięs, które wykorzystasz do tostów.
Piętrowe, zwykłe (ale z super wkładem).
Mięsne i wege. Mój faworyt, to szpinak 🙂

Smaki nabite na patyk i upieczone. Znów proste smaki, ale sycące, choć nie tuczące 🙂 To danie jest dodatkowo piękne i nada się na samodzielny posiłek, ale i na dodatek do większej imprezy.

Gdy byłam dzieckiem, nie było fast foodu. Jedyną jego odmianą były bułki (różnych rozmiarów i kształtów) z dziurą w środku, do której nakładano uduszone pieczarki i trochę keczupu. To ten właśnie przepis.

Kuchnia koreańska jest prosta i to w tej prostocie tkwi jej urok. Warzywa pozostają chrupkie i soczyste. Oto inny sposób na warzywa w sosie słodko - kwaśnym.

Oto kolejna wspaniała odsłona naleśnika, który w tym przypadku może stanowić samodzielne danie.
Jest pyszny, piękny, zdrowy i naprawdę szybki w wykonaniu.

Chrupkie warzywa, pełnia smaków i te zapachy! Jeśli z przepisu wyeliminujesz rosół, to masz pyszny gulasz, który możesz podać na przykład z ryżem i masz drugie danie.

Ten przepis jest bardziej syty no i przede wszystkim wkraczamy w nowe rejony smakowe!
Curry + mleko kokosowe + wiórki kokosowe