fbpx

Śniadaniowe spaghetti z recyclingu

- Brak komentarzy

Kolejny szybki i pożywny przepis w kilka minut? Proszę bardzo 🙂
Przepis do pobrania po kliknięciu w poniższy przycisk.

Składniki i przepis:

SKŁADNIKI

  • kilka szparagów zielonych
  • 2 ząbki czosnku
  • pół cebuli
  • marchew z rosołu (lub inne warzywo)
  • porcja ugotowanego makaronu
  • łyżka parmezanu (lub startego żółtego sera)
  • olej
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

1. przygotowujemy składniki (obrane i pokrojone szparagi)

2. na dwie łyżki oleju na patelni wrzucamy pokrojony czosnek, cebulę i szparagi

3. przez chwilę mieszamy smażąc (by się nie przypaliło)

4. dorzucamy pokrojoną marchew

5. dolewamy około 100 - 200 ml rosołu

6. po kilku minutach dorzucamy garść makaronu

8. mieszamy i przez chwilę smażymy (najlepiej pod przykryciem)

9. do tego 1 - 2 łyżki tartego parmezanu (lub innym tartym serem)

10. posypujemy świeżą natką pietruszki (opcjonalnie)

UWAGI

1. zamiast marchwi z rosołu, można użyć innego warzywa, albo nie dodawać nic

2. ważne, by nie przesadzić z ilością dodatków

3. jeśli dodasz więcej rosołku, będzie więcej pysznego sosu

Dodaj komentarz