Czy Ty też

  • Czujesz się wkurzona na myśl, że musisz przygotować obiad, a nie masz na niego pomysłu, ani czasu?
  • Masz poczucie, że brakuje Ci zorganizowania w kuchni i działasz bez planu na to, co przygotować na obiad, a gdy już chcesz zabrać się za gotowanie okazuje się, że brakuje Ci produktów?
  • Drażni Cię fakt, że lubisz gotować, ale nie masz pomysłów, jak komponować posiłki i czujesz lęk, że Twoje potrawy będą źle doprawione?
  • Czujesz, że znów nie dałaś rady zaplanować posiłków dla swojej rodziny i kolejny dzień z rzędu przygotowujesz obiad z kupnych półproduktów?
  • A może doskwiera Ci to, że Twoje pociechy wybrzydzają, a Ty nie wiesz, jak pogodzić ich gusta, upodobanie do określonych smaków i mieć pewność, że dieta nie jest zbyt uboga w nowe smaki i składniki?
  • Stresuje Cię codzienne wymyślanie CO BY TU DZIŚ ZROBIĆ I TO SZYBKO. Czyli brak, planu, menu i konkretnych składników.

W dodatku Twoje zakupy wyglądają tak:

  • Robisz je bez planu, listy zakupów, po prostu ładujesz do wózka z zakupami produkty, które mogą się przydać.
  • W ciągu tygodnia prawie codziennie coś dokupujesz w osiedlowym sklepiku. 
  • Czujesz się nieprzygotowana do kolejnego tygodnia i gotowania swoim domownikom.
  • Masz wyrzuty sumienia, gdy po raz kolejny wyrzucasz jedzenie nie nadające się już do spożycia.

Irytujesz się sięgając po nowe przepisy i:

  • Potrawy wcale nie wychodzą tak, jak jest opisane w recepturze.
  • Podane składniki są trudno dostępne i nie wiesz, do czego je później wykorzystać.
  • Okazuje się, że potrawy nie trafiają w gusta Twoje i pozostałych domowników.

Zastanawiasz się:

  • "Dlaczego inne kobiety mają tak dobrze zorganizowaną kuchnię i temat posiłków."
  • "Czy jestem gorsza, bo nie umiem tego u siebie zorganizować?"
  • "Jestem  w tym wszystkim sama, a rodzina nie współpracuje, a tylko wybrzydza."
  • "Wiem, że moje dzieci przejmą nawyki żywieniowe i zdaję sobie sprawę, że to nie są takie nawyki, jakie chciałabym im przekazać. Mnie też tego nikt nie nauczył" 
  • Chciałabym poukładać sobie życie kuchenne, ale nie wiem od czego zacząć"

Przez dwadzieścia lat prowadziłam lokale gastronomiczne

Robiłam zaopatrzenie, zatrudniałam i szkoliłam ludzi, wymyślałam potrawy.

W 2017 roku zamknęłam ostatni z lokali i pewnego dnia dotarło do mnie, że prowadzenie domu prawie niczym nie różni się od prowadzenia lokalu.

  • robisz zaopatrzenie
  • wymyślasz posiłki
  • gotujesz i sprzątasz
  • rozdzielasz obowiązki i egzekwujesz ich wykonanie
  • chcesz mieć czas dla siebie poza kuchnią 😉

Zaczęłam przenosić praktykę z żywienia zbiorowego dla klientów na rodzinę i i okazało się, że to świetnie zdaje egzamin!

  • raz w tygodniu robię większe zakupy
  • zawsze jestem gotowa na "atak głodomorów"
  • nie kupuję gotowych posiłków ani półproduktów
  • godzę gusta:

- namiętnego mięsożercy

- niejadka

- wegetarianina

- weganki

Dodatkowo prowadzę firmę z mężem, praktykuję jogę, uwielbiam gotować i odkrywać nowe potrawy, no i ZROBIŁAM TEN MEGA WIDEO KURS DLA CIEBIE 🙂

Skoro u mnie sprawdziły się te techniki, znajomi pytają "jakim cudem jestem tak zorganizowana w kuchni" i mam czas dla siebie, to i INNYM POMOGĄ!!!

Gotowanie może być łatwe, ale jest kilka warunków

warunek 1

musisz się przygotować z półproduktami i zakupami

 

warunek 2

musisz mieć niewiele produktów w lodówce i spiżarni

warunek 3

wykorzystujesz to co masz w maksymalnej ilości kombinacji

CO ZYSKASZ PO ZAKUPIE KURSU?

  • zyskasz spokój wiedząc że Twoja kuchnia wreszcie jest uporządkowana
  • skutecznie wdrożysz w swoim domu politykę ZERO WASTE i zaczniesz w 100% wykorzystywać produkty
  • zyskasz więcej czasu dla siebie, bo mniej czasu będziesz spędzać w kuchni
  • zaoszczędzisz czas i pieniądze przy codziennych zakupach spożywczych
  • uzyskasz natychmiastowy dostęp do przepisów dzięki którym przez kolejne 365 dni już nie będziesz musiała się więcej zastanawiać co ugotować na obiad
  • zyskasz sprawdzone na tysiącach klientów i mojej rodzinie gotowe przepisy na smaczne i zdrowe potrawy
  • dowiesz się, jak krok po kroku wprowadzić ład i porządek w lodówce i kuchni raz na zawsze

Czekają na Ciebie:

filmy instruktażowe

krótsze lub dłuższe w zależności od stopnia skomplikowania potrawy

zamkniętą grupę wsparcia

kobiety takie jak Ty z podobnymi problemami i dylematami

przepisy do pobrania

wygodna forma do wydruku, którą masz zawsze pod ręką

W kursie OBIADOWA KRÓLOWA KUCHNI ZNAJDZIESZ:


sprawdzone sposoby na zrobienie remanentu kuchennych zasobów

listy niezbędne w robieniu zakupów

system przygotowania półproduktów do błyskawicznej produkcji posiłków
poręczną i praktyczną książeczkę do wydruku, a w niej:

 

  • 10 przepisów na ekspresowe zupy
  • 10 przepisów na mięsa
  • 10 przepisów na ryże, makarony i inne dodatki
  • 10 przepisów na sałatki i surówki
  • rosnąca lista dań jednogarnkowych
  • przepisy na marynaty do mięs
  • przepisy na "czasopulepszacze"

 

Zaoszczędzisz masę czasu i pieniędzy, a robienie zakupów będzie ekspresowe.
Nie będziesz musiała robić zapasów i dużego zaopatrzenia, a to znaczy, że żywność nie będzie się marnowała.

OTO LISTA SKŁADNIKÓW, KTÓRE BĘDZIEMY UŻYWALI W KURSIE

Tylko to i nic poza tym!

pewnie większość masz w swojej kuchni 🙂

Możesz nie wierzyć, ale nie potrzebujesz nic ponad to, by stać się OBIADOWĄ KRÓLOWĄ KUCHNI i nie mieć już problemu z planowaniem obiadów.

Oto opinia jednej z użytkowniczek kursu "MAKSIMUM Z MINIMUM":

Od kilku dni korzystam z przepisów i to jest właśnie to, czego od dawna szukałam, żeby ogarnąć swoje gotowanie. Lubię gotować, ale nie mam zbyt wiele czasu, w dodatku wiele przepisów zawiera wiele skomplikowanych składników. Albo potrawy, którymi nie najedlibyśmy się na obiad. Dla mnie na przykład sama zupa to za mało. Jestem zdecydowanym mięsożercą.
Jeszcze nigdy nie widziałam zestawu "indyk na 14 sposobów" Zrobiłam na razie dwie potrawy mięsne i jestem zachwycona. Mięso w  marynacie jest przepyszne. Mąż zachwycony, dwuletni synek też się  zajadał. Możliwość trzymania pokrojonego mięsa w lodówce  przez  kilka dni i tylko wrzucania go na patelnię w  takiej  ilości w jakiej potrzebuję to coś, co mi bardzo ułatwia  życie. W ogóle idea przygotowywania sosu do sałaty czy mieszanki przypraw  w większej ilości  jest z jednej strony bardzo  prosta, z drugiej - nie wiedziałam, że niektóre rzeczy można tak  długo przechowywać!
                                                                                                                    

Agnieszka Ruzikowska