W tym odcinku pokazałam trzy sposoby na piątkową bagietę:
1. z tuńczykiem
2. ze szpinakiem
3. z jajem i prażona cebulką.
Świetne do zjedzenia na zimno, ale na ciepło WYMIATAJĄ 🙂
Przepis na NALEŚNIKI - wskakuj tutaj
Przepis na HAMBURGERY - wskakuj tutaj
sos czosnkowy
- opakowanie jogurtu typu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przełóż jogurt do kubeczka, utrzyj (lub przeciśnij przez praskę) czosnek.
Dosól, popieprz i gotowe. TADA! 🙂
Najsmaczniejsze będzie na drugi dzień, gdy smak się przegryzie.
Kupując jogurt zwracaj uwagę na skład. Producenci używają mleka w proszku, więc poszukaj takiego, w składzie którego go, a jest mleko pasteryzowane.
Gotowy sos trzymaj w słoiku w lodówce. Wytrzyma tydzień.
Dodaj komentarz