fbpx

Live nr 3 – bagieta

- Brak komentarzy

W tym odcinku pokazałam trzy sposoby na piątkową bagietę:
1. z tuńczykiem
2. ze szpinakiem
3. z jajem i prażona cebulką.

Świetne do zjedzenia na zimno, ale na ciepło WYMIATAJĄ 🙂

Przepis na NALEŚNIKI - wskakuj tutaj
Przepis na HAMBURGERY - wskakuj tutaj

sos czosnkowy

- opakowanie jogurtu typu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Przełóż jogurt do kubeczka, utrzyj (lub przeciśnij przez praskę) czosnek.
Dosól, popieprz i gotowe. TADA! 🙂
Najsmaczniejsze będzie na drugi dzień, gdy smak się przegryzie.

Kupując jogurt zwracaj uwagę na skład. Producenci używają  mleka w proszku, więc poszukaj takiego, w składzie którego go, a jest mleko pasteryzowane.

Gotowy sos trzymaj w słoiku w lodówce. Wytrzyma tydzień.

Dodaj komentarz