fbpx

Przedstawiam się – podcast nr 1

- Brak komentarzy

Pierwszy powitalno - zapoznawczy odcinek "zeznań" Moniki Gastrofilki o tym, jak to się zaczęło, dlaczego tyle trwało (20 lat) i skąd ten podcast.
Mówię o pięknych początkach i skopanym tyłku. Cztery lokale, dwadzieścia lat pracy i setki pracowników, oto mój dorobek.
Czym jest gastrofilia? Dlaczego jestem Gastrofilką?
Odcinek nagrywałam, nim do głowy wpadła mi idea uczena gotowania i tworzenia kursów.

 

Gorąco polecam tą aplikację na telefon do odsłuchu podcastów. 
Pobierz na telefon, zasubskrybuj mój podcast i otrzymuj powiadomienia w momencie publikacji.

Spis tematów poruszanych w odcinku:

czas/temat:

00:30 Przedstawiam siebie, opowiadam o lokalach

03:30 O co chodzi z "Gastrofilką"?

04:45 Po co założyłam stronę?

06:36 O "upadających" lokalach, jako motywacji.

08:20 O najlepszych ciastach na świecie, naszej produkcji i pierwszym lokaliku.

11:00 O pierwszym "konkretnym" lokalu.

15:50 O pierwszej wpadce z klientem (na szczęście wyrozumiałym) i WSPANIAŁYCH deserach.

18:00 O drugim, większym lokalu.

19:00 O fontannie z kukurydzą na zapleczu i innych awariach na otwarcie drugiego lokalu.

21:20 O skoku na główkę do pustego basenu, czyli trzecim lokalu.

24:00 Nauki nabyte po wpadce.

26:30 O plującym getwipie.

29:50 O mocy procedur!

35:05 20 sekund na kawę? Dwie minuty!

37:00 O wspaniałości grilowania i konieczności bycia ogrodniczką.

39:10 O naprawie ekspresu przez telefon.

41:50 Mak mielony! Nie prażony 🙂

41:53 Jak awaria w lokalu wepchnęła mnie za kierownicę.

48:00 Miasteczko było nie siedemdziesiąt metrów, ale kilometrów od Katowic.

52:00 Pierwsza przestroga dla "kopistów"!

53:00 O profilu zajebistego szefa 😉 i tacach brudnych naczyń na podłodze i sprawdzaniu mojej wytrzymałości.

01:00:00 O nieuchronności bycia ciulem.

01:04:30 Przyznaję, że nie nadaję się na kelnerkę.

 

 

 

 

Dodaj komentarz