fbpx

Projekt lokalu – podcast nr 4

- Brak komentarzy
porady gastronomiczne dla gastronomów i nie tylko

Projektowanie lokalu gastronomicznego to bardzo ważna sprawa.
Możesz go schrzanić, albo zrobić dobrze. Lepiej, by nie było pomyłek i wtop.
W tym podkaście zwracam uwagę kilka baaaaaardzo ważnych pierdół, których zaplanowanie ułatwi Ci życie.
Technicznie, merytorycznie i z humorem 😉
Usłyszysz o sprawach, które nie przyszłyby Ci do głowy.

Odcinek nagrywałam, nim do głowy wpadł mi pomysł tworzenia kursów.

Spis tematów poruszanych w odcinku:

czas/temat:

Uprzedzam, że początek nagrałam po zakończeniu 🙂

Najważniejsze aspekty projektu lokalu w oparciu o własne błędy 😉

05:40 mówię o Cafe Gaudi
07:00 a tu o naszym projekcie
09:15 o elektryce (kontaktach, korytach i puszkach)
13:16 oświetlenie - czujki ruchu
17:00 o prądzie i ozdobach świątecznych
18:00 przedłużacze to ZŁO, a sprzęt ma swoje prądowe wymagania
21:00 o prądzie na suficie, monitoringu i nagłośnieniu
25:30 o wysokiej jakości materiałach i podeptanej kanapie
27:40 dlaczego nasz neon "kopnął" dziecko
30:00 o podłogach
33:38 narożniki rób!
36:00 ściany przygotuj zmywalne, a podłogi "maskujące"
41:00 drzwi wahadłowe są ok
45:40 o chłopaku, co mówił do zmywarki
46:00 Książka, o której mówię - Neufert. Podręcznik projektowania architektoniczno-budowlanego

47:40 pilnuj ekip i rób multum zdjęć, bo my niekoniecznie robiliśmy i to było zgubne
49:40 więcej o podłogach, rurach, kablach i korytach
53:00 o dużym fi i prezerwatywie na odpływie 😉
54:30 zlewy - rozmiar robi różnicę
57:15 meble na wymiar? niekoniecznie wszystkie
59:15 nawet nie Wiesz, ilu koszy potrzebujesz!
61:00 więcej o meblach, szafkach, półkach, których zawsze jest za mało
66:00 multum szaf? niestety - nawet nie Wiesz, ile ich potrzebujesz
73:00 marzenia o magazynie
75:00 i jeszcze te skrzynki na napoje!
A po tym podsumowanie.

Dodaj komentarz