Herbata czarna Cejlon Flowery Broken Orange Pekoe

47,00

Description

Premium Legend Tea – zielona herbata Happy Hour. Herbata zielona liściasta typu sencha, z płatkami róży, kawałkami cytryny, szafranem, ciętą wanilią oraz naturalnym aromatem pomarańczy, truskawki i wanilii, z plantacji Bogawantalawa (złotej doliny cejlońskiej herbaty) na Sri Lance, ręcznie zbierana, przetwarzana i natychmiast pakowana dla zatrzymania wspaniałego smaku i aromatu.. Składniki: herbata zielona liściasta typu sencha, płatki róży, kawałki skórki cytryny, szafran, cięta wanilia, naturalny aromat pomarańczy, truskawki i wanilii. Kraj pochodzenia Sri Lanka (Cejlon) Herbaty Legend Premium Tea pakowane są w estetyczne oraz praktyczne metalowe puszki i mogą być doskonałym pomysłem na efektowny prezent nawet dla najbardziej wyrafinowanego miłośnika herbat. Marka Legend to gwarancja najwyższej jakości oraz wyłącznie naturalnych składników. Jakość herbat Legend Premium Tea zachwyci każdego znawcę i konesera herbacianego naparu. Legend Premium TeaJedyna w Polsce marka cejlońskiej herbaty posiadająca identyfikowalne pochodzenie. Herbata jest ręcznie zbierana i pakowana na Sri Lance. Pochodzi z regionu Bogawantalawa – nazywanego Złotą Doliną Herbaty Cejlonu ze względu na unikalną jakość rosnących tam krzewów. Herbata Happy Hour Premium Legend Tea to niesamowita mieszanka smaków i aromatów. Płatki róży, szafran, kawałki cytryny, cięta wanilia a do tego naturalny aromat pomarańczy i truskawki tworzą kompozycję, która zachwyca intensywnością doznań. Cudowny zapach owoców i przypraw działają relaksująco i odprężająco. Parzenie herbaty Pamiętaj, że woda której używamy do zaparzenia herbaty jest jednym z najważniejszych elementów tego procesu. Powinna być świeża, przegotowana tylko jeden raz, gdyż zawiera tlen, który pozwala herbacie w pełni się zaparzyć. Im miększa jest woda której używamy do parzenia herbaty tym lepiej – zawiera mniej magnezu i wapnia, które mają istotny wpływ na smak i aromat naparu. Podczas przygotowywania herbaty w twardej wodzie należy użyć większej ilości liści i zaparzać herbatę odrobinę dłużej. W przypadku parzenia czarnych herbat, ważne jest także, aby wody nie przegotować, lecz doprowadzić do tzw. „białego wrzenia”. Jest to moment przed zagotowaniem, kiedy pęcherzyki powietrza unoszą się ku górze powodując zmętnienie, czy też zbielenie wody. Jak parzyć zieloną herbatę Happy Hour: 1. Wsypać do czajniczka 1 łyżeczkę (3g) herbaty na jedną filiżankę (200 ml) naparu.2. Zalać wodą o temperaturze 85C i parzyć od 2 do 4 minut.3. Odcedzić i podać gorącą lub po schłodzeniu Dowiedz się więcej o naturalnych herbatach Premium Legend ze Złotej Doliny Bogawantalawa:

Herbata

ekspres do kawy kawiarnia, hc5450, inpost zniżka, gillette blue, maszynka do mikrodermabrazji, alkomat alcosense, tefal pf220838, scale, rodzaje rocznic, opiekacz 3w1 1000w

https://nowaelektro.pl/produkt/ontec-s-m1-301m-st.html